NERASKIDIVE VEZE / Suprugu Ranka Debeveca u drugi mandat direktorice srednje Zubotehničke škole uvela Sebija i to preko Enre Suljić?!

Da su veze SDA i predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca jake i neraskidive svjedočimo već neko vrijeme.

Kako SDA nije uspjela izbjeći niti jednu aferu, Debevec je pored svih njegovih problema koje ima (državljanstva, neprijavljenih nekretnina, fotografija sa mlađahnim kolegicama, spornih prepiski i fotografija sa Osmanom Mehmedagićem šefom Obavještajno-sigurnosne agencije pod mjerama), morao dobro zasukati rukave i početi koristiti sve raspoložive metode kako bi SDA aktere afera spašavao.

Jedne prilike Osman Mehmedagić je, sjetimo se, u jednoj od prepiski, napisao kako uz Ranka Debeveca ‘stoji do smrti’, a Bogami kako vidimo i Ranko za njega i porodicu Izetbegović.

Zadužili su ga mudro Izetbegovići.

Tako se sve glasnije pričao o tome da je drugi direktorski mandat supruzi Ranka Debeveca, Jašarbašić Elviri omogućila upravo Sebija Izetbegović i to posredstvom svoje pratiteljice Enre Suljić. Enra se nalazi na poziciji predsjednice Školskog odbora srednje Zubotehničke škole u Sarajevu koji je odlučio o imenovanju upravo supruge predsjednika Suda BiH na ovu poziciju. Slučajnost zar ne?

Debevec je ovu poziciju sa svoju suprugu, kako tvrde izvori, tražio kako bi usrećio svoju suprugu, a proračunati Izetbegovići su našli način da mu udovolje, računajući da će doći trenutak kada će biti potrebna njegova pomoć njima.

Ono što nisu računali jeste da će i sam predsjednik Suda BiH Ranko Debevec ući u probleme, da će mu ugled biti potpuno uništen i da će se i njemu samom tresti stolica.

(PRESS)

pressmedia.ba